Izvanredna privremena potpora poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni krizom uzrokovanom bolešću COVID-19

Ministarstvo poljoprivrede je na svojim web stranicama objavilo informaciju o privremenoj potpori poljoprivrednicima i malim i srednjim poduzećima koji se bave preradom, plasiranjem na tržište i razvojem poljoprivrednih proizvoda i koji su posebno pogođeni krizom uzrokovanom bolešću COVID-19, a radi ublažavanja posljedica ove pandemije te rješavanja problema s likvidnošću s kojim se suočavaju. 

U tu svrhu je na portalu e-savjetovanja objavilo dva nacrta natječaja za provedbu mjere 21 „Izvanredna privremena potpora poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni krizom uzrokovanom bolešću COVID-19“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Ukupni iznos potpore raspoloživ kroz ove natječaje je 360 milijuna kuna.

Vrlo je važno da se svi zainteresirani potencijalni korisnike koji ispunjavaju uvjete za podnošenje zahtjeva za isplatu potpore za neki od spomenutih natječaja, a koji ne posjeduju lozinku i korisničko ime za pristup AGRONET sustavu te nemaju dodijeljen modul „RURALNI RAZVOJ“ u AGRONET-u, upišu u Evidenciju korisnika sukladno Vodiču za upis u Evidenciju korisnika potpora u ruralnom razvoju (u daljnjem tekstu: EKPRRiR) za mjeru M21 najkasnije do 26. listopada 2020.